Det gode børneliv – marts 2024

Forside af medlemsbladet 'Det gode børneliv' - marts 2024

Pædagogisk læreplan

Den pædagogiske læreplan er en afgørende del af dagtilbuddets faglige fundament, som alle pædagogiske ansatte skal have både kendskab til og et ejerskab for, da læreplanen i dagtilbuddets lokale over- og omsættelse udgør den faglige kontrakt.

Den oprindelige pædagogiske læreplan kom i 2004, hvor der gik tæt på 10 år før, alle dagtilbud i Danmark havde oversat den til en lokal forståelse. I 2016 blev der igangsat en national, ministeriel revision foranlediget af det politiske niveau, der resulterede i den styrkede udgave af den pædagogiske læreplan, som så dagens lys i 2018.

Som redaktør af DET GODE BØRNELIV, der er LDD`s fag- og medlemsblad, har jeg i marts nummeret 2024 sat fokus på den pædagogiske læreplan og har entreret med tunge skribenter og bidragsydere, der perspektiverer læreplanen på forskellig vis.

Jeg har samarbejdet med Andreas Rasch-Christensen, Hanna Bjørnøy Sommersel og Astrid Nørgaard Mahoney, Line Togsverd, Nanett Borre og Palle-Emil Stouby, Micki Sonne Kaa Sunesen, Pernille Juhl og Allan Westerling, Stig Brostróm og Anders Skriver Jensen, Bendt Suhr samt Camilla Ulsted.

Forsiden af medlemsbladet 'Det gode børneliv - marts 2024'Læs bladet som PDF

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*